4 סגנונות התקשורת של המתאמנים שלך

איך לדבר כדי שמתאמנים יפנו?

איך לכתוב כדי שמתאמנים יקראו?

איך למכור כדי שמתאמנים יקנו?

איך לאמן כדי שמתאמנים יישארו בתהליך?

איך לנהל קליניקה כדי שלא ייסגר לי העסק?

 

תתכוננו, תעשו קפה, תנשמו עמוק – כי הפוסט הזה הולך לעשות לכן כאב בטן!!!

 

מכירות את האנשים האלה שמסתדרים עם כולם?

את המאמנות, שמצליחות לכתוב כל כך הרבה פוסטים יפים, לסגור תהליכי אימון? ואתן מהצד מסתכלות ואומרות:
איך לעזאזל היא עושה את זה?

אז אני פה להסביר!

ולמה כאב בטן?

  1. כי לא כולן ערות לעובדה, שאת שפת העברית, שפת האם של רובינו, אנו דוברות ב – 4 סגנונות שונים !!!
  2. הוויכוחים, הסכסוכים ובזבוזי הזמן ואי סגירת העסקאות שלנו לאורך היום, קורים – רק בגלל הבדלי הסגנונות הנ"ל!
  3. מי שיש לה שליטה בכל תתי השפות האלה – באופן מובהק – תסתדר עם יותר אנשים, תמכור יותר, תהיה יותר יצירתית במציאת פתרונות, תדע למתג את עצמה יותר ולבדל את העסק האימוני שלה ולכתוב פוסטים שיווקיים שדוברים את 4 השפות הללו !

אז בואו נכיר את הסגנונות השונים

ואיך אני יודעת, קודם כל, איזה סגנון תקשורת אני?

רקע:
מיומנות תקשורת היא הבסיס להשגת מטרה
רב בני האדם מגיבים לטון בו פניתן אליהם, ואז מפסיקים להקשיב למילים
מטרה: להעביר את המסר בדרך המדויקת ביותר לאדם הנמצא מולי (לקוח / חברת מעגל / אני) ע"י סדנה מובנית, החוקרת ומלמדת את ארבעת סגנונות התקשורת הקיימים לפי תאוריה אותה פיתח פרופ' יצחק אדיג'ס

(הערה – אין קשר בין סגנון התקשורת שלנו, ליכולת שלנו להשיג תוצאות בחיים. סגנון הוא בעיקר טון, המנגינה של המילים שלנו. כמו סגנונות שונים של מוסיקה, לצורך ההשוואה).

 

אז איך מזהים טון דיבור של המתאמן מולכן?

  1.  סגנון תקשורת מקדם

    האם טון הדיבור נשמע מתנגן? מלווה בתנועות ידיים? אפילו מתלהב? טון הדיבור נשמע דומיננטי? נוכח? שמח מאוד או עצוב מאוד? אוהב לדבר? קופץ מנושא לנושא? לא רשמי? כלומר – חברותי, פונה אלייך ב"אהלן, מה קורה? מה דעתך שהיום נתאמן על משהו אחר?" – כנראה שמדובר בסגנון תקשורת "מקדם". כ-45% מאוכלוסיית ישראל דוברי סגנון זה. חשוב לך כמאמנת לדעת שאסור לך לייעץ לו, להגיד לו מה לעשות, להרוס את ההתלהבות שלו ולהפנות אליו אצבע מצווה. מה כן? למקד אותו, להלהיב אותו ולדמיין אתו ביחד את המטרה שלו, לרשום הכול ולעודד אותו לכתוב במחברת, לעודד אותו להציע רעיונות לדילמות שהוא מעלה.

  2. סגנון תקשורת משימתי

    האם טון הדיבור מונוטוני? נשמע כמו מפקד בתדריך יציאה למסע כומתה? תנועות ידיים "חותכות" לתכל'ס? ידיים משולבות פלוס מבט בעיניים, שמשדר לך "תתקדמי"? טון דומיננטי ורשמי מאוד? לרב, אפילו לא שואל לשלומך, כי חבל על הזמן. רוצה לגשת מיד למשימה?
    את כל התאוריות והכלים האימוניים מגישים לו מהפואנטה, קודם כל, מה ירוויח משינוי ואז מציגים את הכלי ב- 3 משפטים בלבד. לא חופרים לו, אם הוא לא כותב במחברת, לא צריך. להסביר פעם אחת את החשיבות ולשחרר. לעמוד מולו במילה ובזמנים. הבטחה זו הבטחה.

  3. סגנון תקשורת מנתח

    האם הטון מונוטוני מאוד? מונוטוני אבל פאסיבי? מאוד רשמי? תמיד יפתח ב"בוקר טוב. מה שלומך?". מקשיב מצוין, שואל המון שאלות, מאוד מדויק, מחפש לשמוע מבנה ברור של התהליך, נוסחאות, שיטות, הוכחות, מי אמר מה ומאיפה להשיג עוד חומר קריאה (הוא גם ישלח לך חומרים וייתן לך עצות וטיפים איך לאמן/ לשווק יותר טוב).

  4. סגנון תקשורת תומך

    הסגנון המחייך. הטון נשמע מתנגן אך שקט ונעים? פאסיבי? לא רשמי?
    תמיד ישאל לשלומך ויצפה לתשובה מפורטת. לא מרימים עליו את הקול, גם אם את מאמנת עם טון דומיננטי וגבוה. מכילים מאוד. לא לצפות לתהליך שינוי מהיר, לוקח זמן. מילים כמו "מטרה / יעדים / משימות", לאו דווקא ישרתו בתהליך כזה.
    החלום צריך להיות מתואר ברמה הרגשית: "דמייני את היום שבו את מאמנת, יש לך כבר עוזרת אישית והקליניקה שלך מעוצבת ונעימה, איך תרגישי?" להתאמן יותר מהמקום הרגשי. סבלנות לשאלות.

לסיכום – מה תשיגי בעזרת לימוד סגנונות תקשורת:

  1. ידיעת הסגנון של המתאמן שלך תעלה בעשרות אחוזים את הצלחת התהליכים שלך
  2. ידיעת הסגנון שלך תלמד אותך איך הכי נוח לך לאמן את עצמך – איך הכי נוח לך לפרסם – וכך למנף את חוזקותייך ולהתאמן על המרחבים החלשים יותר
  3. ידיעת סגנונות תקשורת תשדרג בעשרות מונים את יכולות הנחיית הסדנאות וההרצאות שלך

רוצה לדעת עוד?

תוכלי לקבוע איתי פגישת "סגנונות תקשורת" למאמנות – 0546-877776

פגישה בה תלמדי את כל 4 הסגנונות ותלמדי את שלך. הפגישה מלווה במצגת מרהיבה, אותה תקבלי מיד בתום המפגש פלוס חוברת עבודה.
פגישה כזאת אורכה 3 שעות, ועלותה 700 ₪.

השאר תגובה